Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Σ' ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει μορφή σιροπιού. Αφαιρούμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια (ανακατεύουμε καλά να λιώσει) το κονιάκ και τα ψιλοκομμένα...