Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Χωρίζουμε την κολοκύθα στη μέση και μετά σε 8 κομμάτια. Αφαιρούμε τα σπόρια, ξεφλουδίζουμε τα κομμάτια και τα κόβουμε σε πολύ μικρές λωρίδες στον τρίφτη. Σε ένα κεραμικό μπολ βάζουμε τις λωρίδες κολοκύθας, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι, τον χυμό πορτοκάλι, το νερό, τη βανίλια, το...