Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν περίπου για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το θυμάρι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Μειώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κολοκύθια, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα περίπου για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν περίπου για 20 λεπτά.
Τοποθετουμε το μισό από το μείγμα που έχουμε στην κατσαρόλα και τα μισά από τα καρύδια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει το μίγμα λείο.
Ρίχνουμε τη σούπα σ' ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το άλλο μισό μίγμα που έχει περισσέψει στη κατσαρόλα.
Παίρνουμε ένα μεγαλύτερο μπολ, το γεμίζουμε με κρύο νερό και τοποθετούμε μέσα το μπολ με τη σούπα.
Το αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι ν' αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, περίπου για 20 με 30 λεπτά.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ βάζουμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού και τ' ανακατεύουμε μαζί μέχρι να μαλακώσει.
Λίγο πριν το σερβίρισμα ανακατεύουμε τη σούπα με το μίγμα γιαουρτιού.
Για το γαρνίρισμα, μπορούμε να ρίξουμε από πάνω ψιλοκομμένα καρύδια, λίγες σταγόνες ελαιολάδου, καθώς και μερικά φύλλα βασιλικού.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.