Κοτόπουλο με γέμιση κάτω από την πέτσα

Κοτόπουλο με γέμιση κάτω από την πέτσα

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

Για το κοτόπουλο:

  • 1 κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι κάστανα, βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι κουκουνάρια, ψημένα και ψιλοκομμένα
  • 1 μαύρη τρούφα, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1/4 φλιτζανιού Κονιάκ
  • 1/4 φλιτζανιού φρυγανιά
  • 1/4 φλιτζανιού μίγμα από: μαϊντανό και σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα
  • 57 γρ. βούτυρο

Για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. Αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

Οδηγίες παρασκευής

Για τη γέμιση:

Λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κάστανα και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε τα υλικά σε ένα μπολ.

Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε 1 ακόμη κ.σ. βούτυρο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Προσεκτικά σβήνουμε με το κονιάκ και σιγοβράστε μέχρι το κονιάκ να εξατμιστεί.. Περιχύνουμε πάνω από το μπολ, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προαιρετικά προσθέτουμε την μαύρη τρούφα.

Προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τη φρυγανιά, το μείγμα από μαϊντανό και σχοινόπρασο και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Για το κοτόπουλο:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με λίγο χαρτί κουζίνας. Φορώντας γάντια, δημιουργούμε προσεκτικά μια τσέπη μεταξύ του δέρματος και του κοτόπουλου..

Τοποθετήστε τη γέμιση σε ένα κορνέ και πιέζουμε ελαφρά έτσι ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα κάτω από το δέρμα του κοτόπουλου.Δένουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Ψήνουμε το κοτόπουλο για 1 ώρα, περιχύνοντας κάθε 20 λεπτά με τα ζουμιά που θα υπάρχουν στο ταψί.

Αφήνουμε το κοτόπουλο να ηρεμήσει για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.

Για τη σάλτσα:

Αφαιρούμε το ζουμί από το ταψί και το τοποθετούμε σε μία μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να συμπυκνωθεί.

Tip:Μπορείτε σε αυτή τη συνταγή να συνοδεύσετε το κοτόπουλο με πουρέ πατάτας περιχύνοντας από πάνω τη σάλτσα!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.