Κιουνεφέ

Κιουνεφέ

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 200 γρ. κοπανισμένα φυστίκια Αιγίνης
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • Για το σιρόπι
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Οδηγίες παρασκευής

 Λιώνουμε το ανθότυρο μαζί με το μέλι και το μισό φιστίκι σ' ένα μπολ με ένα πιρούνι.

Το αραιώνουμε με λίγο ζεστό γάλα για να πάρει μια πιο κρεμώδη υφή.

Αλείφουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί με βούτυρο και τοποθετούμε μια στρώση από το φύλλο κανταΐφι.

Ραντίζουμε με 3-4 κουταλιές βούτυρο και εν συνεχεία ρίχνουμε το μισό τυρί να πάει παντού.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την ίδια σειρά και στο τέλος σκεπάζουμε με ένα φύλλο κανταΐφι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180ο C.

Όση ώρα το γλυκό μας είναι στο φούρνο φτιάχνουμε το σιρόπι.

Βράζουμε το νερό σ' ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σβήνουμε και προσθέτουμε το λεμόνι.

Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο το σιροπιάζουμε μ' ένα κουτάλι.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο φιστίκι και το κιουνεφέ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.