Βγάλε το τσόφλι που έπεσε στο ασπράδι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο τσόφλι.
Αυτό το να πέφτει ένα κομματάκι από το τσόφλι μέσα στο μπολ με τα αυγά είναι ότι χειρότερο, μιας και παιδεύεσαι πόση ώρα για να το πιάσεις. Μπορείς όμως να πάρεις το υπόλοιπο από τσόφλι και απλά να το ψαρέψεις, χωρίς να λερώσεις και τα χέρια σου.
Το αραιώνουμε με λίγο ζεστό γάλα για να πάρει μια πιο κρεμώδη υφή.
Αλείφουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί με βούτυρο και τοποθετούμε μια στρώση από το φύλλο κανταΐφι.
Ραντίζουμε με 3-4 κουταλιές βούτυρο και εν συνεχεία ρίχνουμε το μισό τυρί να πάει παντού.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την ίδια σειρά και στο τέλος σκεπάζουμε με ένα φύλλο κανταΐφι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180ο C.
Όση ώρα το γλυκό μας είναι στο φούρνο φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό σ' ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σβήνουμε και προσθέτουμε το λεμόνι.
Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο το σιροπιάζουμε μ' ένα κουτάλι.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο φιστίκι και το κιουνεφέ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.