Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Ζεματάτε τα φρέσκα τρυφερά αμπελόφυλλα για 2 λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε στο τρυπητό. Αφαιρείτε με ένα μαχαιράκι τυχόν κοτσάνια. Αν δεν έχετε φρέσκα και θέλετε να χρησιμοποιήσετε φύλλα από βάζο, τα ξεπλένετε καλά από τα ζουμιά τους με κρύο νερό και τα...