Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Για το κους κους Μαγειρεύουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφαιρούμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε το κους κους, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε. Σε ένα κατσαρολάκισε μέτρια φωτιά βράζουμε τον αρακά για 5 λεπτά....