Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βάζουμε μια κατσαρόλασε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσει το κρεμμύδι. Κόβουμε τα πράσα σε μικρές ροδέλες 1 εκ. τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι...