Για να πετύχει το κέικ πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Μην να ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.
Για τις πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες, πρώτα πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες. Tις κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές και τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για...