Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Για τον παραδοσιακό μπακλαβά με καρύδια ή φυστίκια, αλέθουμε πρώτα τα φυστίκια στο μπλέντερ με λίγη ζάχαρη, για να γίνουν πούδρα. Με βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, αλείφουμε πολύ καλά ένα ταψί ρηχό για μπακλαβά 40×27×5 εκ. Απλώνουμε 18 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, στο...