Ρεβιθοσαλάτα πουρές

Ρεβιθοσαλάτα πουρές

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια μουσκεμένα σε νερό από την προηγούμενη
  • 3 λίτρα νερό
  • 2 καρότα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 τριχούλες από κρόκο Κοζάνης
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 1 κουταλάκι αλάτι


Οδηγίες παρασκευής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα 3 λίτρα νερό και βράζουμε για περίπου 1 ώρα τα ρεβίθια, τα καρότα, τον κρόκο Κοζάνης και το ξερό κρεμμύδι.

Αφού μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια, τα σουρώνουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά.

Τα λιώνουμε στο μπλέντερ προσθέτοντας το αλάτι, το ελαιόλαδοκαι το χυμό των λεμονιών.

Σερβίρουμε τη ρεβιθοσαλάτα κρύα πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.