Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα 3 λίτρα νερό και βράζουμε για περίπου 1 ώρα τα ρεβίθια, τα καρότα, τον κρόκο Κοζάνης και το ξερό κρεμμύδι.
Αφού μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια, τα σουρώνουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά.
Τα λιώνουμε στο μπλέντερ προσθέτοντας το αλάτι, το ελαιόλαδοκαι το χυμό των λεμονιών.
Σερβίρουμε τη ρεβιθοσαλάτα κρύα πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.