Για να μην δακρίζετε όταν καθαρίζετε κρεμμυδια, δοκιμάστε να τα καθαρίσετε κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης ή κάτω από τον απορροφητήρα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα 3 λίτρα νερό και βράζουμε για περίπου 1 ώρα τα ρεβίθια, τα καρότα, τον κρόκο Κοζάνης και το ξερό κρεμμύδι.
Αφού μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια, τα σουρώνουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά.
Τα λιώνουμε στο μπλέντερ προσθέτοντας το αλάτι, το ελαιόλαδοκαι το χυμό των λεμονιών.
Σερβίρουμε τη ρεβιθοσαλάτα κρύα πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.