Αν χρησιμοποιήσουμε αβγά και μας περισσέψουν οι κρόκοι των αυγών, δεν τους πετάμε.
Τους βάζουμε σε ένα πλαστικό δοχείο με νερό, τους διατηρούμε στην κατάψυξη και τους χρησιμοποιούμε, όταν τους χρειαζόμαστε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα 3 λίτρα νερό και βράζουμε για περίπου 1 ώρα τα ρεβίθια, τα καρότα, τον κρόκο Κοζάνης και το ξερό κρεμμύδι.
Αφού μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια, τα σουρώνουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά.
Τα λιώνουμε στο μπλέντερ προσθέτοντας το αλάτι, το ελαιόλαδοκαι το χυμό των λεμονιών.
Σερβίρουμε τη ρεβιθοσαλάτα κρύα πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.