Πράσινη σαλάτα με μοσχάρι και βινεγκρέτ κερασιού

Πράσινη σαλάτα με μοσχάρι και βινεγκρέτ κερασιού

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • λαχανικά - ανάμικτα πράσινα (ρόκα, σπανάκι, σαλάτα)
  • κεράσι - γλυκά, χωρίς κουκούτσια
  • κρεμμύδι - γλυκό, χονδροκομμένο
  • πιπεριά - γλυκιά ,χρωματιστή, ψιλοκομμένη
  • καρύδι πέκαν - καβουρδισμένα (ή αμύγδαλα)
  • μοσχάρι - κομματάκια από μαγειρευτό (μαριναρισμένο)
  • βινεγκρέτ - κερασιού (ακολουθεί η συνταγή)

Για τη βινεγκρέτ:

  • κεράσι - 10 γλυκά, χωρίς κουκούτσια
  • κρασί - 1/4 φλιτζανιού, κόκκινο
  • σιρόπι - 2 κ.σ., από κεράσια, βύσινα ή μούρα
  • ξύδι - 2 κ.σ., βαλσάμικο
  • σκόρδο - 1 σκελίδα
  • δενδρολίβανο - 1/2 κ.γ. φρέσκο, πολύ ψιλοκομμένο
  • βασιλικός - μερικά φύλλα, φρέσκος
  • θυμάρι - μερικά κλωναράκια, φρέσκο
  • άνηθος - μερικά κλωναράκια, φρέσκος
  • σάλτσα sriracha - 1/4 κ.γ., καυτερή (ή κέτσαπ)
  • ελαιόλαδο - 1 κ.γ. , έξτρα παρθένο
  • σπόροι chia - 1 κ.γ. (προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής

Για τη σαλάτα: Γεμίζουμε τη σαλατιέρα μας με τα πράσινα λαχανικά.

Προσθέτουμε το κρέας, τα κεράσια, λίγο κρεμμυδάκι, λίγη πιπεριά και πασπαλίζουμε με τα πέκαν.

Περιχύνουμε με γενναία ποσότητα βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Για τη βινεγκρέτ:

Στο μπλέντερ ή την κουζινο-μηχανή αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι τα κεράσια και το σκόρδο να γίνουν τελείως πουρές.

Διατηρούμε σε σκεπασμένο σκεύος στο ψυγείο.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.