Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
για την τηγανιά:
για την πιπεριά:
για τη σαλάτα:
Για την τηγανιά:
Αρχικά καίμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας, μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 7 με 10 λεπτά. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε την τηγανιά με το κρασί.
Αφήνουμε το φαγητό στην φωτιά για 3-5 λεπτά. Προς το τέλος, ρίχνουμε την ρίγανη για να μην πικρίζει το κρέας.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι. Αμέσως μετά δυναμώνουμε την φωτιά και την αφήνουμε 5 λεπτά για να βράσει.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε το πιάτο με μαϊντανό και κόκκινο γλυκό πιπέρι.
Για το ορεκτικό:
Κόβουμε την ντομάτα και το κρεμμυδάκι ψιλά κομματάκια και τρίβουμε την φέτα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά: φέτα, ντομάτα, πιπεριά πράσινη και λάδι και τα ανακατεύουμε. Τα ζουπάμε καλά με το πιρούνι, μέχρι να γίνουν μια μάζα. Προσθέτουμε και τον μαϊντανό, τον άνηθο και το πιπέρι και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, γεμίζουμε την πιπεριά Φλωρίνης, την οποία έχουμε ψήσει στην σχάρα.
Το ορεκτικό είναι έτοιμο, το σερβίρουμε και αυτό στολίζοντας το πιάτο με λίγο μαϊντανό.
Για τη σαλάτα:
Σε ένα μπολ κόβουμε το μαρούλι και το lollo roso σε μεγάλα κομμάτια. Πάνω τους ρίχνουμε το ψητό κοτόπουλο σε κομματάκια. Στην συνέχεια βάζουμε ελαιόλαδο και ξύδι και ανακατεύουμε. Σε τελική φάση γίνεται το «φιστίκωμα», δηλαδή προσθέτουμε το φιστίκι και ανακατεύουμε.
Το γεύμα είναι έτοιμο και πλήρες! Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.