Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα και τα αφήνουμε στο πλάι αφού τη μοιράσουμε σε δύο μπολ. Παράλληλα βάζουμε τα 16 καλαμάκια σε νερό –ή ακόμα καλύτερα σε λευκό κρασί– και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 30 λεπτά τουλάχιστον. Μπορούμε, εάν θέλουμε, να χρησιμοποιήσουμε και...