Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ10x23 εκ. και την αφήνουμε στην άκρη. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μαζί με το αλάτι για να γίνουν μαρέγκα. Τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα...