Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βάζουμε αποβραδίς να μουσκέψουν τα φασόλια σε μπόλικο νερό.Την επομένη τα στραγγίζουμε, τα σκεπάζουμε με αρκετό νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 2 φλιτζάνια περίπου ζουμί για να τα προσθέσουμε στο φαγητό αν χρειαστεί.Ζεσταίνουμε το λάδι...