Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Ζεσταίνουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τα χόρτα πλυμένα και κομμένα, τον μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι νερό.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.
Τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Με το υπόλοιπο λάδι τηγανίζουμε τα αυγά.
Μοιράζουμε τα χόρτα στα πιάτα και από πάνω βάζουμε από ένα αυγό.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.