Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τις σταφίδες. Θέλουμε να μαλακώσουν τα μήλα, χωρίς όμως να λιώσουν.Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και...