Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Κόβουμε στη μέση τα πορτοκάλια και αφαιρούμε τη σάρκα τους με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Με πολύ προσοχή να μην τρυπήσουμε τη φλούδα τους. Θα μπορούσαμε επίσης να τα στίψουμε κατευθείαν για το χυμό τους και να βγάλουμε τις ίνες μετά με το κουτάλι αλλά είναι λίγο πιο δύσκολο να...