Βγάλε το τσόφλι που έπεσε στο ασπράδι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο τσόφλι.
Αυτό το να πέφτει ένα κομματάκι από το τσόφλι μέσα στο μπολ με τα αυγά είναι ότι χειρότερο, μιας και παιδεύεσαι πόση ώρα για να το πιάσεις. Μπορείς όμως να πάρεις το υπόλοιπο από τσόφλι και απλά να το ψαρέψεις, χωρίς να λερώσεις και τα χέρια σου.
Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι.
Ρίχνουμε το χοιρινό και το καψαλίζουμε - ροδίζουμε - πολύ καλά απ' όλες τις πλευρές.
Μετά από 15 λεπτά σοτάρισμα περίπου προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
Αφήνουμε το χοιρινό να πιει τα υγρά και μετά από 10 λεπτά αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.