Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Πλένετε και σκουπίζετε τις μελιτζάνες. Τις χαράζετε κάθετα στη μέση και τις αλείφετε με το χυμό λεμονιού.Βάζετε τρεις σκελίδες σκόρδο στη σχισμή κάθε μελιτζάνας και ψήνετε στο φούρνο στους 200° C για 40 λεπτά ή στο γκριλ, γυρίζοντάς τες από όλες τις πλευρές, μέχρι να...