Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο αλατοπιπερωμένο ελαιόλαδο που ζεστάναμε σε ένα τηγάνι.
Κόβουμε σε κύβους τη μελιτζάνα και την ανακατεύουμε με το κρεμμύδι.
Λιώνουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και αυτό.
Κόβουμε τα ντοματίνια, ψιλοκόβουμε τις ελιές και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι.
Βάζουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το φρέσκο βασιλικό.
Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί.
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φετούλες, τις τακτοποιούμε σε ένα πιάτο και πάνω από την κάθε μία βάζουμε όσο από το περιεχόμενο του τηγανιού θέλουμε.
Ο μεζές μας είναι έτοιμος! Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.