Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τον πουρέ πατάτας σε σκόνη, το βούτυρο, το αυγό και τον κρόκο. Χτυπάμε για 3-5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα...