Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Για 400γρ. μαρμελάδα:
Κόβουμε τα ρόδια και τα ζουλάμε να βγάλουν 3 1/2 φλιτζάνια χυμό.
Τον βράζουμε σ' ένα κατσαρολάκι για μισή ώρα με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα σπόρια και το χυμό του λεμονιού.
Βράζουμε για άλλη μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας (μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα).
Βράζουμε για να αποστειρώσουμε ένα βάζο και μεταφέρουμε τη μαρμελάδα μας.
Τη φυλάμε στο ψυγείο!.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.