Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Για 400γρ. μαρμελάδα:
Κόβουμε τα ρόδια και τα ζουλάμε να βγάλουν 3 1/2 φλιτζάνια χυμό.
Τον βράζουμε σ' ένα κατσαρολάκι για μισή ώρα με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα σπόρια και το χυμό του λεμονιού.
Βράζουμε για άλλη μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας (μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα).
Βράζουμε για να αποστειρώσουμε ένα βάζο και μεταφέρουμε τη μαρμελάδα μας.
Τη φυλάμε στο ψυγείο!.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.