Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Κόβουμε τη πάνω πλευρά του σκόρδου να φύγει η περιττή φλούδα του. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο το σκόρδο και το τυλίγουμε σε ένα αλουμινόχαρτο. Βάζουμε στην σχάρα του φούρνου, μέχρι να μαλακώσει για 30-40 λεπτά. Αφαιρούμε από τον...