Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Σε ένα κατσαρολάκιβάζουμε τον χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, το μέλι και το τσίλι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το μέλι και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Με ένα κοφτερό μαχαίρικόβουμε τον ανανά σε φέτες πάχους 2 εκ. Ζεσταίνουμε το μπάρμπεκιου και αφού αλείψουμε με ένα πινέλο...