Γλυκόξινες μπουκιές πάπιας

Γλυκόξινες μπουκιές πάπιας

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 2 φιλέτα πάπιας (στήθος)
  • 200 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 100 γρ. μπύρα
  • 1 αβγό
  • 100 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σπορέλαιο

για τη μαρινάδα:

  • 100 γρ. σάλτσα δαμάσκηνου
  • 100 ml κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη γλυκόξινη σάλτσα:

  • λίγο σπορέλαιο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • ½ πιπεριά πράσινη σε λωρίδες
  • ½ πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
  • ½ πιπεριά κίτρινη σε λωρίδες
  • 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
  • 50 γρ. φέτες μανιτάρια φρέσκα
  • 200 γρ. κύβους ανανά
  • 150 γρ. χυμό ανανά
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 200 γρ. κέτσαπ
  • 1 -2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1-2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη γαρνιτούρα:

  • 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο και αγριόρυζο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. φέτες αμύγδαλα καβουρδισμένα


Οδηγίες παρασκευής

Κόβουμε την πάπια σε λεπτές φέτες και την αφήνουμε στην μαρινάδα για 4 ώρες (για τη μαρινάδα ανακατεύουμε όλα τα υλικά).

Μετά, τη βγάζουμε από τη μαρινάδα, την αλατοπιπερώνουμε και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τον χυλό.

Σε ένα μπολ σπάμε το αβγό, ρίχνουμε το νερό, την μπύρα και ανακατεύουμε, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να πήξει ο χυλός (το νου μας: θέλουμε να είναι χυλός, όχι ζύμη).

Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και τον αφήνουμε να "κάτσει" για ένα τέταρτο.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό βούτυρο και μόλις ζεσταθεί, βουτάμε τις μαριναρισμένες φέτες πάπιας μέσα στον χυλό και τις τηγανίζουμε.

Μόλις χρυσίσουν τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Για τη γλυκόξινη σάλτσα δεν έχουμε παρά να ανακατέψουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ: μηλόξυδο, σόγια, κέτσαπ, χυμό ανανά, πιπέρι, αλάτι, μέλι.

Συνεχίζουμε με τα λαχανικά (πιπεριές, κρεμμύδι - καρότο).

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα τα κόβουμε julienne - δηλαδή σαν σπιρτόξυλα πέντε εκατοστών.

Παίρνουμε ένα δεύτερο τηγάνι.

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαραθεί, κατόπιν τις πιπεριές και το καρότο και τέλος, τα μανιτάρια κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα.

Περιχύνουμε με την γλυκόξινη σάλτσα που ετοιμάσαμε και μόλις αρχίσει να αχνίζει προσθέτουμε τους κύβους ανανά.

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και το περιμένουμε να πάρει μια βράση.

Τότε, ρίχνουμε και τις τηγανισμένες φέτες πάπιας.

Τα κάνουμε όλα αχταρμά, τα αφήνουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Αν είμαστε δεξιοτέχνες έχουμε ήδη ένα τρίτο τηγάνι στη φωτιά όπου το βούτυρο λιώνει.

Εκεί, ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.

Ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε: πάπια με γλυκόξινη σάλτσα, λαχανικά και ρύζι.

Άψογα!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.