Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Ετοιμάζουμε το ζωμό, βράζοντας σε 1½ λίτρο νερού μερικά λαχανικά, όπως ένα καροτάκι, ένα πόδι σέλερυ, ένα κρεμμύδι, καμιά πατάτα, κλπ. Σε περίπτωση που δεν έχουμε λαχανικά στα συρτάρια του ψυγείου, η βελουτέ μας γίνεται και με απλό νερό ή χρησιμοποιώντας ένα σπιτικό κύβο. Μην τη...