Για να πετύχει το κέικ πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Μην να ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.
Ετοιμάζουμε το ζωμό, βράζοντας σε 1½ λίτρο νερού μερικά λαχανικά, όπως ένα καροτάκι, ένα πόδι σέλερυ, ένα κρεμμύδι, καμιά πατάτα, κλπ. Σε περίπτωση που δεν έχουμε λαχανικά στα συρτάρια του ψυγείου, η βελουτέ μας γίνεται και με απλό νερό ή χρησιμοποιώντας ένα σπιτικό κύβο. Μην τη...