Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.
Μόλις πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα, προσθέτουμε το σέλερι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το νερό (ή το ζωμό) , το αλάτι, το λευκό πιπέρι, το κύμινο και το τριμμένο σκόρδο και αφήνουμε να πάρει η σούπα μας μία βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς.
Βάζουμε τη σούπα στο μπλέντερ, να γίνει βελουτέ.
Για να σερβίρουμε, ζεσταίνουμε τη σούπα και προσθέτουμε φρεσκοστιμμένο λάιμ, ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι και τσίλι.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.