Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.
Μόλις πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα, προσθέτουμε το σέλερι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το νερό (ή το ζωμό) , το αλάτι, το λευκό πιπέρι, το κύμινο και το τριμμένο σκόρδο και αφήνουμε να πάρει η σούπα μας μία βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς.
Βάζουμε τη σούπα στο μπλέντερ, να γίνει βελουτέ.
Για να σερβίρουμε, ζεσταίνουμε τη σούπα και προσθέτουμε φρεσκοστιμμένο λάιμ, ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι και τσίλι.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.