Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Μέσα σε ένα μπολ αδειάζουμε μία κούπα μπράντι και βουτάμε τις σταφίδες να αρωματιστούν και να μαλακώσουν.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους (τους όποιους φυλάμε) και τα χτυπάμε σε μαρέγκα, προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι.
Σε άλλο μπολ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου περιμένει να το χτυπήσουμε με τη ζάχαρη και τους κρόκους.
Μόλις τα ενώσουμε σε ένα υποκίτρινο χυλό προσθέτουμε τη βανίλια, τις σταφίδες και το μπράντι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, έπειτα το κορν-φλάουρ και τη θρυμματισμένη μυζήθρα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε με μία κουτάλα ή σπάτουλα τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μαλακές κινήσεις.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για φούρνο και ψήνουμε το γλυκό για 50 λεπτά περίπου σους 180° C.
Όταν κρυώσει η πίτα, πασπαλίζουμε με κανέλλα και τριμμένα αμύγδαλα.
Κόβουμε σε τριγωνάκια και σερβίρουμε στους φίλους μας.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.