Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βάζουμε τον μπακαλιάρο στο νερό για να ξαρμυρίσει για 24 ώρες. Στο διάστημα αυτό αλλάζουμε το νερό.Σε νερό βάζουμε επίσης τα μπαρμπουνοφάσουλα για 8 ώρες να φουσκώσουν.Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τον μπακαλιάρο μέχρι να ροδίσουν...