Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμεσε κυβάκια 0,5 εκ. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνισε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να χρυσαφίσουν ενώ παράλληλα ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε στο τηγάνι. ( Αν τα μανιτάρια μας είναι μεγάλα τα κόβουμε στα 2 ή στα...