Αρνάκι του αμπελουργού

Αρνάκι του αμπελουργού

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασιού Σαμιώτικο κρασί
  • 1 τσαμπί κόκκινο σταφύλι
  • λίγο αλεύρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι


Οδηγίες παρασκευής

Όταν λέμε "σαμιώτικο κρασί" εννοούμε το κρασί που πρέρχεται από το μόσχατο, μία από τις πιο σημαντικές λευκές ποικιλίες οινοποιίας που καλλιεργούνται στη χώρα μας και χαρακτηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ΟΠΕ (ονομασία ελεγχόμενης προέλευσης). Το μοσχάτο δίνει λογιώ λογιώ κρασιά, όλα φρουτώδη και αρωματικά. Ένα από αυτά είναι το λιαστό, φυσικό γλυκό κρασί από τα υπερώριμα μοσχάτα, γνωστό ως Νέκταρ. Λένε, πως αυτό έπιναν ο Μάρκος Αντώνιος και η Κλεοπάτρα το λίγο διάστημα που έκαναν τη Σάμο φωλιά του έρωτά τους. Στη συνταγή που ακολουθεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το Νέκταρ - οπότε το φαγητό θα έχει γλυκιά γεύση - είτε ένα από τα ξηρά λευκά σαμιώτικα κρασιά.

Ξεκινάμε, αλευρώνοντας το κρέας και ψήνοντάς το στο ελαιόλαδο μέχρι να πιάσει κρούστα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί. "Σβήνουμε" με το κρασί και αφήνουμε τα παϊδάκια να ψηθούν. Κατά τη διάρκεια προσθέτουμε νεράκι, αν χρειάζεται. Δέκα λεπτά πριν γίνουν τα παϊδάκια, προσθέτουμε τα σταφύλια, αλάτι και φρεσκοτριμέννο πιπεράκι.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε με το υπόλοιπο σαμιώτικο κρασί.

Καλή όρεξη και στην υγειά μας!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.