Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Βάλτε το χταπόδι στην κατσαρόλα με το κρασί, το ξίδι και τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε το για 50' με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.Βάλτε σε άλλη κατσαρόλα το καρότο, το κρεμμύδι και τη φάβα, προσθέστε 750 ml νερό και μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση για 45 λεπτά. Αλατίστε και πολτοποιήστε...