Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Αν είμαστε πολύ μερακλήδες και θέλουμε το σαντουιτσάκι μας να γίνει γευστικό, μέχρι εκεί που δεν πάει, θα κάνουμε το εξής: τις ελιές Καλαμών, αφού βγάλουμε τα κουκούτσια τους, θα τις αφήσουμε ένα βράδυ σε νερό να ξαρμυρίσουν.
Έπειτα, θα τις μαρινάρουμε σε χυμό πορτοκαλιού με δυόσμο και βασιλικό για ν’ αποκτήσουν περισσότερο άρωμα.
Αν πάλι βιαζόμαστε και.
δε βλέπουμε μπροστά μας από την πείνα, απλά βγάζουμε τα κουκούτσια και προχωράμε! Βάζουμε λαδάκι στο τηγάνι μας να ζεσταθεί.
Αλατοπιπερώνουμε τον τόνο και από τις δύο πλευρές και τον ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστεί για 5 λεπτάκια περίπου.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια μας στη μέση και αλείφουμε μια στρώση με μαριναρισμένη ελιά, από πάνω βάζουμε μια στρώση κάπαρη, μετά τον τόνο και ολοκληρώνουμε με τα φύλλα του νεροκάρδα μου.
Κλείνουμε το ψωμάκι, καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα και είτε το τρώμε επί τόπου είτε το παίρνουμε για κολατσιό στη δουλειά για να μπούμε στο μάτι και τη μύτη όσων παίρνουν από τα έτοιμα.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.