Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Πλένετε και σκουπίζετε τις μελιτζάνες. Τις τρυπάτε παντού με ένα πιρούνι, τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις ψήνετε στο φούρνο ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν (35-50 λεπτά). Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τους σπόρους (αν είναι μεγάλοι). Τις βάζετε σε...