Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Για το εύκολο παγωτό κακάο, βάζουμε πρώτα σε κατσαρόλα το κακάο, τη ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα, τηβανίλια και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 5΄, πάντα ανακατεύοντας. Όταν γίνει το μείγμα κακάο το αφήνουμε να κρυώσει καλά....