Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Πλένουμε καλά τις αγκινάρεςολόκληρες με τη φλούδα τους. Με ένα σκληρό σφουγγάρι τρίβουμε τις βρωμιές που πιθανόν υπάρχουν πάνω στην φλούδα. Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κόβουμεσε κυδωνάτες φέτες. Μεταφέρουμε σε...