Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέσα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.Προσθέτουμε το κουνουπίδι, την πατάτα και 2 κουταλιές βούτυρο. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά. Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζωμό και 1/4 του κουταλιού αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 25 λευτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
Εν τω μεταξύ σ' ένα τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σωτάρουμε τα πράσα για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον και 1 1/2 ποτήρι ζωμό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά. Ρίχνουμε το ζουμί απ'το τηγάνι στην σούπα και κρατάμε μπέικον και πράσα στην άκρη.Σ'ένα μπλέντερ κάνουμε τη σούπα πουρέ σε δόσεις. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν είναι πολύ πηχτή. Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε πιάτο από πάνω πράσο με μπέικον και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.