Εάν θέλετε να διατηρείστε το τζίντερ περισσότερο καιρό θα διαλέξετε ένα καθαρό βάζο, τοποθετήστε μέσα το τζίντζερ, γεμίστε το με νερό και αποθηκεύστε το στο ψυγείο.
Ανανεώνετε το νερό μια φορά την ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο το τζίντζερ σας θα διατηρηθεί για τουλάχιστον δυο βδομάδες φρέσκο.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέσα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.Προσθέτουμε το κουνουπίδι, την πατάτα και 2 κουταλιές βούτυρο. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά. Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζωμό και 1/4 του κουταλιού αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 25 λευτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
Εν τω μεταξύ σ' ένα τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σωτάρουμε τα πράσα για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον και 1 1/2 ποτήρι ζωμό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά. Ρίχνουμε το ζουμί απ'το τηγάνι στην σούπα και κρατάμε μπέικον και πράσα στην άκρη.Σ'ένα μπλέντερ κάνουμε τη σούπα πουρέ σε δόσεις. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν είναι πολύ πηχτή. Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε πιάτο από πάνω πράσο με μπέικον και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.