Ταβούκ Οκτσού

Ταβούκ Οκτσού

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • γάλα - 1 λίτρο
  • ρυζάλευρο - 600 γρ.
  • βούτυρο - 250 γρ. φρέσκο
  • κοτόπουλο - 1 στήθος
  • βανίλια - το ξύσμα από 1 ξυλάκι
  • ζάχαρη - 350 γρ.
  • κανέλα - για πασπάλισμα

Οδηγίες παρασκευής

Βάζουμε το κρύο γάλα σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τα δύο είδη αλευριού.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα αφήνουμε να λιώσουν βράζοντας ανακατεύοντας συνεχώς για 20 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και ξύνουμε τη βανίλια.

Χτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός να αφρατέψει για 10 λεπτά.

Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 20 - 25 λεπτά μέχρι να λιώνει.

Το ψιλοκόβουμε και το  βάζουμε στο μπλέντερ με τρεις κουταλιές από την κρέμα μας.

Τα χτυπάμε καλά για να γίνουν αλοιφή και τα προσθέτουμε στην υπόλοιπη κρέμα, την οποία ξαναχτυπάμε με το μίξερ για τρία λεπτά.

Απλώνουμε την κρέμα μας σ' ένα ταψί και την βάζουμε στο ψυγείο.

Με μια σπάτουλα σερβίρουμε το γλυκό μας πασπαλίζοντάς το με αρκετή κανέλα.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.