Αν χρησιμοποιήσουμε αβγά και μας περισσέψουν οι κρόκοι των αυγών, δεν τους πετάμε.
Τους βάζουμε σε ένα πλαστικό δοχείο με νερό, τους διατηρούμε στην κατάψυξη και τους χρησιμοποιούμε, όταν τους χρειαζόμαστε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς °C.
Πλένουμε τις πατάτες και ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, έπειτα κόβουμε και τα δύο σε μεγάλα κομμάτια σαν μπουκίτσες.
Αναμιγνύουμε τα καρότα, τα σκόρδα, τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη λαδόκολλα για τα μπουτάκια του αρνιού. Κόβουμε ένα κομμάτι περίπου 60 εκ. και το διπλώνουμε στη μέση. Τοποθετούμε περίπου ένα φλιτζάνι από το μείγμα λαχανικών που έχουμε ετοιμάσει στο κέντρο κάθε διπλής λαδόκολλας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλη μία λαδόκολλα 60εκ.
Αλείφουμε ένα μπουτάκι με ελαιόλαδο, σε όλη του την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το μίγμα των μυρωδικών. Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο μπουτάκι. Τοποθετούμε κάθε μπούτι πάνω από τα λαχανικά σε κάθε λαδόκολλα.
Διπλώνουμε το κάτω μέρος κάθε λαδόκολλας και το δένουμε με σπάγκο. Γυρνάμε τα «πουγκιά» όρθια και χύνουμε 3 κ.σ κρασί στο κάθε ένα. Μαζεύουμε τη λαδόκολλα γύρω από το κόκαλο και δένουμε σφικτά.
Βάζουμε τα «πουγκιά» σε ταψί διαστάσεων 23x33 εκ. με το κόκαλο προς τα πάνω.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 205 βαθμούς °C.
Αφού περάσει μία ώρα, ραντίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά με ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε και αυτά στο ταψί. Ψήνουμε για άλλα 50 λεπτά με μία ώρα, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να ξεκολλάει από το κόκκαλο. Σερβίρουμε με κουσκούς ή με κινόα.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.