Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φύλλα σπανακιού, τους σπόρους τσία, τις νιφάδες βρόμης και το μισό γάλα αμυγδάλουγια 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Αδειάζουμε το μείγμα στα ποτήρια. Μεταφέρουμε τα ποτήρια στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να σφίξει το...