Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Βράζουμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε καλά και αφαιρούμε τα έξτρα υγρά με απορροφητικό χαρτί και έπειτα ψιλοκόβουμε τα μπουκετάκια με το...