Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Για τη βάση Χτυπάμε στο μούλτι το τσουρέκι σε δόσεις ώστε για να γίνει χοντρά τρίμματα και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, και μόλις πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη. αφαιρούμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα....