Φασόλια πλακί

Φασόλια πλακί

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 500 γραμ. φασόλια ελέφαντες Καστοριάς
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας πολτό ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια νερό

Οδηγίες παρασκευής

Τα φασόλια θέλουν προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα του μαγειρέματος.

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για 12 ώρες.

Την επομένη, τα βράζουμε για 1 ½ -2 ώρες, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.

Ρίχνουμε στο ταψί το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη σάλτσα ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και 1 κούπα λάδι.

Προσθέτουμε και το νερό για να πατάνε τα φασόλια, όσο πατά ο ελέφαντας! Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου.

Καλή όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.