Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Κόψτε τα πράσα σε κομμάτια μήκους 4-5 εκ. Βάλτε τα σε ένα μπολ με άφθονο κρύο νερό και ξεπλύντε τα πολύ καλά.Αφού τα στραγγίξετε, βάλτε τα στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετέ τα για αρκετά λεπτά σε δυνατή ένταση.Μετά ρίξτε τις τριμμένες...