Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος στη μέση, χαράξτε τις στην κομμένη επιφάνεια, βάλτε τις σε ένα ταψί και ραντίστε τις με ελαιόλαδο. Ψήστε τις στους 200° C για 30'.Όταν ψηθούν, πατήστε την ψίχα τους με ένα κουτάλι για να κάνετε το άνοιγμα στο οποίο θα βάλετε τον κιμά....