Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Για τη σάλτσα:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Μαγειρεύουμε το κους κους σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία.
Στραγγίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει.
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κουκουνάρια, το κόλιαντρο, τις σταφίδες, το τσίλι και το κους κους.
Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μίγμα και τις σερβίρουμε συνοδευμένες με τη σάλτσα.
Ψήνουμε τις πιπεριές για 5-10 λεπτά στους 180 βαθμούς C ή για 3 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.