Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Ρίχνουμε τη φάβασε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, την αφήνουμε να ξαφρίσει και τη βράζουμε μέχρι να πιει όλο το νερό και να γίνει μια ενιαία κρέμα.
Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το πράσοψιλοκομμένο και το σπανάκι.
Μόλις μαραθούν τα υλικά μας, τα σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε την κοπανιστή.
Ξανά ανακατεύουμε τα υλικά μας να γίνουν ένα μείγμα και προχωράμε στο επόμενο στάδιο.
Αλείφουμε ομοιόμορφα με μαργαρίνη όλο το ταψί και στρώνουμε το μισό μείγμα της φάβας μας.
Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα από το τηγάνι και τέλος στρώνουμε την υπόλοιπη φάβα ομοιόμορφα.
Τέλος, ραντίζουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει από πάνω η φάβα.
Καλή σας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.