Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες 1 χιλιοστού με το μαχαίριή με μαντολίνο. Τη βάζουμε σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το μισό ελαιόλαδο. Βάζουμε μία σχάρα πάνω από ένα ταψίκαι απλώνουμε τις φέτες της...